Professionele aansluitingenRechstreekse aansluitingen

Alle inbouwonderdelen worden rechtstreeks verbonden met de collectoren in het filterhuis. Dit om lekkages te voorkomen. Afhankelijk van de inhoud (m³) water wordt het aantal inbouwonderdelen bepaald zoals inspuiters, skimmers en overige onderdelen. Met flexibele dikwandige buizen worden de onderdelen rechtstreeks verbonden. Flexibele buizen hebben het voordeel dat ze niet gaan barsten of breken indien er enig kleine grondverzakking zou voordoen. Vaste buizen in bodem lopen hoger risico bij vorst. Ze kunnen stuk vriezen niet alleen door stilstaand water in de buizen maar ook door de bodem indien deze bevroren is. Elke leiding krijgt een aparte kraan zodat ze elk afzonderlijk kunnen afgesloten worden.


Aanzuig & retour in 63mm capaciteit en de enorme voordelen.

Wij sluiten onze zwembaden met 50mm flexibele buizen (rechtstreeks van inbouwonderdeel) aan op collectoren van 63mm. Dit zowel in aanzuig als in retour naar het zwembad. Dit geeft de filterpomp en onze grote filter de kans het vol debiet van een 63mm te behalen. Een 50mm buis heeft een capaciteit van maximaal 7L terwijl een 63mm buis een debiet haalt van 12L aanzuig. Dit is bijna dubbel capaciteit. Zwaarder pomp heeft geen nut als de leiding het niet doorlaat, 7L capaciteit blijft 7L.

Voordelen hiervan:

Hoger debiet waardoor dubbel zo snel het massa water van uw zwembad door de filter wordt verwerkt.

Pomp moet minder moeite doen om aan te zuigen en terug te duwen = minder slijtage

Meer flow (meer druk in bovenste waterlijn waardoor drijvend vuil sneller naar skimmers worden geduwd.

Meer aanzuig in bodem, skimmers waardoor betere verdeling van ontsmettingsproducten en overige.

Betere verdeling van warmte.

Wij plaatsen diverse automatische ontsmettingssystemen :

Hedendaags liggen de prijzen van automatische systemen niet ver uit elkaar. Wij raden ook aan automatische systemen te installeren om grote schommelingen van ontsmetting te voorkomen. Combinatie van ontsmetting en pH regeling. Chloren en natuurlijke chloren verdampen en dienen in toevoeging aangepast te worden naar gelang de afdekking zich in gesloten of open situatie bevind. Dit om overdosissen te voorkomen of net omgekeerd te weinig ontsmetting. Onze systemen bevatten een automatische sturing in combinatie van sensoren.  Ze zijn eenvoudig in gebruik en ook eenvoudig in ijken ervan. Om een optimale werking te verzekeren dienen de sensoren 2 tot 3 maal geijkt te worden per zwemseizoen. Onze systemen werden zodanig ontworpen (eenvoudig in gebruik) dat iedereen dit zelf kan uitvoeren. Kwestie van 5 minuten tijd. 

Wij bieden volgende ontsmettings systemen aan :

Chloor/pH 

Zoutelektrolyse/pH (zout wordt omgezet in natuurlijke chloren)

Magnesium/pH (Magnesium wordt omgezet in natuurlijke chloren, geen geur, geen smaak, geen irritatie, laag verbruik 1mg/m³)

UV-lampen


Zonnematten voor zwembaden

Wij plaatsen ook hoogwaardige zonnematten in Epdm. Ze blijven nog steeds een kleine investering voor een hoog rendement. Tijdens de zomer behalen ze 4 tot 5°C verschil aan temperaturen in uw zwembad. Dit ten voordele dat uw overig opwarmsystemen zoals warmtepomp of warmtewisselaar minder zal moeten functioneren. 

Nog betere combinatie is de zonnematten te combineren met een automatische bypass. Een automatische kraan waarbij één sensor op dak en één sensor op binnenkomend water gaan bepalen of er al dan niet voldoende warmte wordt gegenereerd om doorstroming te mogen toelaten. U hoeft dan ook niet zelf manueel de kranen te verzetten. De kraan zal 's morgens automatisch opengaan wanneer er voldoende rendement is en zal automatisch sluiten 's avonds wanneer rendement te laag is. Ook overdag indien er plots wolken verschijnen. Dit voorkomt dat wanneer de matten worden afgekoeld door wind of regen er koude naar het zwembad zou stromen.

Onderschat niet de werking van zonnematten, het zijn zeer dunne rubberen buisjes die enorm warm worden bij zon, door langzaam doorstromend water geven ze hoge capaciteit aan warmte door.

Deze matten worden bevestigd met behulp van siliconen en riemen. 

Besturingskast

Indien er geen geschikte elektrische voorziening aanwezig is plaatsen wij een extra kabel van 3x10mm vanuit de inleidende stroomkast tot in het filterhuis. Dit om overbelasting te voorkomen. Meestal bevinden de filterhuizen zich enkele tientallen meters van de stroomvoorziening en dient er een zwaardere voorziening bijgeplaatst te worden. Dit geeft de klant later ook de kans om bijkomende items vanuit het filterhuis/Poolhouse aan te koppelen zonder dat de zekeringen zouden afslaan. (Bijvoorbeeld: warmtestralers, jacuzzi, etc...) Een extra kleine zekeringskast zal de inkomende 10mm verdelen, waarbij ook een extra zekering voor de warmtepomp wordt voorzien. Wij vervangen ook meestal de bestaande warmtepomp kabel door een 3x6mm draad. Afhankelijk van de afstand tussen zekeringskast en locatie waar de warmtepomp wordt geplaatst.

Onze besturingskasten hebben voldoende ruimte om enige extra zekeringen bij te voegen. Onze kasten bevatten alle veiligheidsmaterialen die nodig zijn bij gebruik van een zwembad. Een lekverlies welke bij minst stroomverlies afsluit, een extra gevoelige zekering, een thermische beveiliging voor de filterpomp (indien per ongeluk de pomp zonder water zou draaien) en een klokregeling welke instelbaar is voor het instellen van de filteruren.

Ook bevat deze kast de omvormer van de LED- of allogeen lampen en de bedieningsschakelaars voor de lampen en filterpomp (met drie functies: manueel/uit/automatisch)

Alle overige toestellen, zoals automatisch rolluik hebben hun eigen extra beveiligingskast. Automatische ontsmettingssystemen bevatten extra zekeringen.

Lampen zijn op lage voltage gevoed 12V en zo ook het automatisch rolluik 36V.